İKİZDERE’DE ŞUBAT AYINDA ŞENLİK VAR(petran,Çağrankaya,Türkiye Şampiyonası)

İKİZDEREDE ŞUBAT AYINDA ŞENLİK VAR 6 ŞUBAT’TA PETRAN,10-13 ŞUBATTA CİMİL’DE TÜRKİYE ŞAMPİYONASI VE 26-27 ŞUBATTA 11.ÇAĞRANKAYA KAR YÜRÜYÜŞÜ YAPILACAK İSMET KÖSOĞLU İKİZDERE-Şubat ayında İkizdere’de 3 önemli, kar spor etkinliği yapılacak.13.kez..

İKİZDERE’DE ŞUBAT AYINDA ŞENLİK VAR(petran,Çağrankaya,Türkiye Şampiyonası)
Son Güncelleme: Whatsapp

İKİZDEREDE ŞUBAT AYINDA ŞENLİK VAR

6 ŞUBAT’TA PETRAN,10-13 ŞUBATTA CİMİL’DE TÜRKİYE ŞAMPİYONASI VE 26-27 ŞUBATTA 11.ÇAĞRANKAYA KAR YÜRÜYÜŞÜ YAPILACAK

İSMET KÖSOĞLU

İKİZDERE-Şubat ayında İkizdere’de 3 önemli, kar spor etkinliği yapılacak.13.kez 6 Şubat 2022 tarihinde yapılacak Petranboard bölgede yapılan ilk faaliyet.

İkizdere Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve Meşeköy Muhtarlığı ve Köy Derneği tarafından organize edilen 2200 rakımlı (Petran)Meşeköyde yapılacak şenliğe kayak sever birçok yerli ve yabancı turistinde katılımlıyla önceki yıllara göre yüksek olması bekleniyor. Muhtar Ahmet Tığcı yapılacak yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli hediyeler verileceğini ve yerel halk müziği sanatçıların konserinin olacağını belirtti.

6 Şubat Meşeköy(Petranboard)

6 Şubat 2022 Pazar günü Meşeköy’de yapılacak 13.Petranboard kayak şenliği geçen yıl Covid-19 salgını dolayısıyla yapılmamıştı. Zorlu hava şartları sebebiyle köylüler tarafından “Petranboard” olarak adlandırılan üzme tahtası, yaklaşık 200 yıl önce yöre insanı tarafından fazla kar nedeniyle ulaşım aracı olarak kullanılırdı. Çam ağacı elde edilen tahtalarının birleştirilmesiyle 30 santimetre genişliğinde, 160-190 santimetre uzunluğunda yapılan üzme tahtalarını köylüler kar üstünde kaymak için kullanıyordu.

10-13 Şubat, Cimil’de Şampiyona var

Rize’de ilk kez bir Kayak Şampiyonası İkizdere-Cimil Vadisinde yapılacak.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığının desteğiyle bölgede ilk kez Dağ Kayağı Türkiye Şampiyonası 10-13 Şubat günlerinde yapılacak.

Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından yer tespitinin Cimil köyü olarak belirlenmesiyle Vadide karar verildiğini söyleyen İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz’ böyle güzel bir Şampiyonanın İlçemizde yapılacağından memnunuz. Cimil Vadimizde kayak parkurları çok uygunmuş, buna Dağcılık Federasyonu karar verdi. Çalışmalara başladık. 1.Türkiye Dağ Kayağı Şampiyonasının en güzel şeklîde icra edilmesi için ekip olarak hazırız ’dedi.

Çağrankaya Kar Yürüyüşü Sarıkamış Şehitleri anısına

26-27 Şubat günlerinde yapılacak 11.Çağrankaya Kar Yürüyüşüne il dışından kalabalık bir katılımın olacağı belirtildi. Komite Başkanı Hasan Kuy’ geçen yıl Covid-19 dolayısıyla çok az bir katılımla yürüyüşümüzü yapmıştık. Bu sene Pandemi şartlarına uyarak kontrol altıdan önemli bir misafir ağırlayacağız. 11.Kar yürüyüşümüz 1914 yılında Sarıkamış’ta Şehit düşen büyüklerimiz anısına yürüyeceğiz. Pandemi kuralları göz önünde bulundurularak gerçekleştirilecektir. Yayla evlerinde konaklama yapılacak Yaylalar da evi olup evini açacak olan yerel dostlarımız kendi davetlerini yapabilir, misafir edecekleri kadar misafir çağırabilirler. Organizasyon komitesi olarak sağlayabileceğimiz konaklama yerleri sınırlıdır.

Program güzergâhı Büyükyayladan başlayarak Aşağı yayla istikametinde Kurdun suyu mevkiine doğru planlanacaktır. Ancak hava durumu, kar yüksekliği gibi şartlar değerlendirilerek rotada değişiklik yapılabilir’’ dedi.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş