3230 Rakımlı Ovit dağı Zirvesine (Ekrem Orhon) Cumhuriyet Yürüyüşü

3230 RAKIMLI EKREM ORHON DAĞI ZİRVESİNE ÇIKARMA 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98.yıl dönümünde Ovit dağı zirvesinde 16’sı gerçekleşecek program için Rize Valiliği önünde ilk program düzenlendi.. Saygı duruşu ve İstiklal..

3230 Rakımlı Ovit dağı Zirvesine (Ekrem Orhon) Cumhuriyet Yürüyüşü
Son Güncelleme: Whatsapp

3230 RAKIMLI EKREM ORHON DAĞI ZİRVESİNE ÇIKARMA

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98.yıl dönümünde Ovit dağı zirvesinde 16’sı gerçekleşecek program için Rize Valiliği önünde ilk program düzenlendi..

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından programla ilgili kısa bir konuşma yapıldı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliği kapsamında Verçenik Dağcılık ve Doğa Sporları kulübünün düzenlediği 16.Geleneksel Cumhuriyet Tırmanışı 3230 metre Ovit Dağı zirvesinde Ekrem Orhon anısına yapıldı.

29 Ekim Cumhuriyetin 98.kuruluş yıldönümü anısına yapılan zirve yoğun sis olmasına rağmen yer yer 20 -30 cm kar kalınlığında yapıldı.


Bugün yapılan 16. Ekrem Orhon Cumhuriyet yürüyüşüne 140 kişi olmak üzere, birçoğu lise ve üniversite öğrencisi gönüllü dağcı katıldı.


16.yapılan dağ yürüyüşünde 3230 rakımlı tepeye Ekrem Orhon ismi verildiği için 16 yıldan beri merhum Ekrem Orhan anısına yapılıyor..
Rize’den başlayan yolculuk 2640 m rakımda araçlardan inilerek, çoğu dik yamaçlı engebeli ve kayalık alanlarda intikal edilerek yaklaşık 3 saat gidiş, 2 saatte geliş olmak üzere 5 saatte tamamlandı..


İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz bu etkinliğe ilk kez katılıp renk kattı.

2640 m rakımlı Ovit Dağı toplanma yerinde bir konuşma yapan Verçenik Dağcılık Kulübü Başkanı Emin Ali Kalcıoğlu; Ovit geçidi Türkiye’deki en yüksek geçitlerden birisidir. Ekrem Orhon anısına zirveye çıkacağımız yer 3230 m yükseklikte tahmini 3 saat gidiş,2 saat dönüş olmak üzere 5 saatlik  bir yürüyüşümüz var. Dağcılık sporu kendini tanıma sporudur. Kimse ile yarış yoktur, ödülde yoktur. Kendimizi tanıma sporudur.2,5 saat sonra geri döneceğiz. İkizdere Belediye Başkanımızda bizimle zirveye tırmanacak. İlk kez bir Başkan bizimle birlikte yürüyor’’ dedi.

İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz’de yaptığı kısa konuşma’da: ’Verçenik Dağcılık Kulübünün organize ettiği Ekrem Orhon zirvesine yaklaşık 140 ye yakın dağcımız katılıyor. Zirve 3230 m hava şartları yürümeye müsait fakat sis var. Gerekli uyarıları ve bilgileri Başkanımız verdiler. Her şey uygun 2,5 saat yürüyeceğiz, hayırlı olsun başarılar diliyorum’’ dedi.

Bu etkinliğe İkizdere de sabah kahvaltısını merhum Ekrem Orhan’ın kızı Çayhan Orhon adına verilirken, İkizdere Kültür Merkezi’nde akşam ikramını İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz adına verildi..
Ayrıca bu etkinliğe katılan herkese katılım belgesi ve sertifikası verildi..

Bugün 16. düzenlenen Ekrem Cayhan Orhon Dervisoglu Zirvesi yürüyüşüne maddi olarak araç katkısında bulunan Rize Belediyesi, Rize Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve CHP İl Başkanlığı..

Osman Köseoğlu
www.aktuel53.com

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş