Ardeşen’de Deniz Kafesli Balık Çiftliği Projesi Protesto Edildi

Rize’nin Ardeşen İlçesi’nde yapılması planlanan ‘Deniz Kafesli Balık Çiftliği Projesi’ni Ardeşen halkı Halk Eğitim Merkezin de yapılan ÇED bilgilendirme toplantısının ardından Karadeniz türküleri eşliğinde hep birlikte horon horon oynayarak  protesto ettiler….

Ardeşen’de Deniz Kafesli Balık Çiftliği Projesi Protesto Edildi
Son Güncelleme: Whatsapp

Rize’nin Ardeşen İlçesi’nde yapılması planlanan ‘Deniz Kafesli Balık Çiftliği Projesi’ni Ardeşen halkı

Halk Eğitim Merkezin de yapılan ÇED bilgilendirme toplantısının ardından Karadeniz türküleri eşliğinde hep birlikte horon horon oynayarak  protesto ettiler..

Ardeşen Kent Konseyi Derneği öncülüğünde STK ve 28 örgüt bir araya gelerek Deniz Kafesli Balık Çiftliği Projesini protesto ettiler..

Deniz Kafesli Balık Çiftliği Projesi denizlerini yok edeceğini öne süren Ardeşen Kent konseyi başkanı Sevilay Yanılmaz eyleme katılan 28 kuruluş adına bir basın açıklaması yaptı.

Yılmaz “Geçen yıl bölge halkının haklı nedenlerle karşı çıktığı ve itirazlarımız sonucu reddedilen Denizde Ağ Kafeslerde Su Ürünleri Yetiştiriciliği, bu yıl farklı firmalar tarafından tekrar yapılmak istenilmektedir.

Bölgemizdeki tüm STK lar, Kooperatif Başkanlıkları, Siyasi Parti temsilcileri, Köy ve Mahalle Muhtarlarımız, en önemlisi tüm bölge halkı tek yürek halinde bu projelerin yüzme alanlarımızda ve kıyı balıkçılığının yapıldığı alanlarda yapılmasını asla istemiyoruz.
Bu projelerin bu alanlarda yapılmasını neden istemiyoruz?Kıyıya 1 km uzaklıkla yapılmak istenen proje yüzme alanlarımızı kullanılmaz hale getirecektir.

Yapılmak istenilen bölge, kıyı balıkçılığının avlanma yerleridir ve avlak başka bir yerleri bulunmamaktadır. Bu bölge balıkçılığının yok olması anlamına gelmektedir

Hava alanının yapılması ile birlikte bölgemizin turizm potansiyelinin artması beklenirken yapılmak istenilen bu proje deniz turizmine büyük zarar verecektir.

Kullanılan GDO ve antibiyotikli yemler Doğada doğal olarak yaşayan balıkların hiçbir hastalığı yokken denizde yüzen antibiyotikleri absorbe ederek balıklarda deformasyonlara sebep oluyor. Bu çökelmelerle birlikte aynı zamanda kafeslerde hastalık sonucu ölen balıklarda dibe çöktüğünde deniz dibinde yoğun bir azot ve fosfor birikimi oluyor.

Azot ve fosfor denizin dibindeki balıklar için gerekli olan çözülmüş oksijeni hızla tüketiyor. Dolasıyla zamanla denizi ölü bir göl haline getiriyor. Buna ekoloji biliminde otrofikasyon deniliyor. Bölgemizi seçmelerindeki en büyün neden de bu. Karadeniz suyunun temiz olması. Akdeniz’de, ege de tüm koyları kirlettiler, kirli denizde balık üretemezsiniz.

Bölgemiz tek yürek olarak bu alanlarda yapılmak istenilen Denizde Ağ Kafeslerde Su Ürünleri Yetiştiriciliği Projesine itiraz ediyoruz.

aktuel543

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş