AŞAĞILIK KOMPLEKSİ

Toplumda yaygın olarak görülebilen psikolojik rahatsızlıklardan biri de aşağılık kompleksidir. Bu hastalık Bireysel Psikoloji ekolünün kurucusu olan Alfred Adler tarafından ortaya atılan ve kişinin bazı yönlerden kendini diğerlerinden aşağı hissetmesine..

AŞAĞILIK KOMPLEKSİ
Son Güncelleme: Whatsapp
Toplumda yaygın olarak görülebilen psikolojik rahatsızlıklardan biri de aşağılık kompleksidir.
Bu hastalık Bireysel Psikoloji ekolünün kurucusu olan Alfred Adler tarafından ortaya atılan ve kişinin bazı yönlerden kendini diğerlerinden aşağı hissetmesine neden olan bir hastalık olarak tanımlanmaktadır.
Psikolojik nedenlere bağlı bu rahatsızlık, kişinin kendisini bazı konulara karşı yetersiz görmesine yol açar. Bu hastalığın aileden, çocukluk yaşamından ve çevresel etkilerden kaynaklandığı öne sürülür.
Bu gibi kişiler içgüdüsel olarak toplum içinde önemli bir yer edinmiş olanları hedeflerine koyarlar. Zira , kişi kendisini bu kişiler karşısında daha değersiz, yetersiz ve beceriksiz hisseder, onlara karşı eziklik duyar.
Aşağılık kompleksi rahatsızlığı olanlar eleştiriye gelemezler. Bu konuda aşırı tahammülsüzdürler. O nedenle çok naif ve yapıcı bir eleştiriyi dahi kaldıramazlar. Bu durumu kişisel bir saldırı olarak algılarlar. Buna karşının tip kişiler etrafındakileri sürekli eleştirirler.
Aşağılık kompleksi bulunan kişiler başkalarını çeşitli yollarla eleştirip, hedefe koyduklarını gözden düşürmeye çalışırken kendilerinin de övülmesine ihtiyaç duyarlar. Kendilerini başkalarıyla kıyaslar, sürekli birileri ile kendilerini karşılaştırırlar ve böylece başkalarında olup kendilerinde olmayan kişilik ve karakterlerini örtmeye çalışırlar.
Sosyal ortamlarda da kendileri hakkında zaman zaman olumsuz şeyler söyleyip karşı taraftan bunun tam tersini söylemelerini, onlardan övgü almayı beklerler.
Öte yandan, aşağılık kompleksi ve kıskançlık durumu birbiriyle doğru orantılıdır.
Bu tip kişilerde kıskançlık durumu hep ön plandadır. Başkalarını kıskanırlar ve onlardan bir şekilde öç almak isterler. Ulaştıkları kişileri bu kirli emellerine alet etmeye çalışır, bol bol dedikodu ve benzeri yollar deneyerek başarılı gördükleri kişilere karşı bu kişileri kışkırtırlar.
Bu hasta tipler davranışlarıyla topluma bir tür fitne yayar, insanların arasını bozmaya çalışırlar. Bunun için ustaca yöntemler kullanırlar. Herkese dost görünmekle hastalıklı davranışlarının toplum tarafından dikkat çekmesini engellemeye çalışırlar, karda yürüyüp izlerini belli etmemeye özen gösterirler….vs.
Ne yazık ki bu tip hastaların sayısı gitgide çoğalmakta olup toplumun sağlığını tehdit eder noktaya gelmiş bulunmakta.
Velhasıl insanlık , insan sanılan zararlı mahlukatlardan, bu ve benzeri hastalardan çok çekti, çekmeye de devam edecek.
İlaveten şunu söylemeli ki; bu tip hastalara itibar edip, onların sözlerine değer verenler,onların söyledikleri üzerinden başkaları hakkında kanaat oluşturanlar da bu lanetli gidişata katkı sunan hasta tiplerdir..
Böyle biline…

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş