Dünya’ca Ünlü Anzer Balının Sağımı İçin Hazırlıklar Başladı VİDEO

Hazırlıklarını tamamlayan Rizeli arıcılar Anzer Balı için yeniden Anzer Yaylası’nda. Anzer balının hasadı, her yıl olduğu gibi ağustos ayı içinde yapılacak ve ardından piyasaya sunulacak. Kovanlar gözden geçirildi, petek bakımı..

Dünya’ca Ünlü Anzer Balının Sağımı İçin Hazırlıklar Başladı VİDEO
Son Güncelleme: Whatsapp

Hazırlıklarını tamamlayan Rizeli arıcılar Anzer Balı için yeniden Anzer Yaylası’nda. Anzer balının hasadı, her yıl olduğu gibi ağustos ayı içinde yapılacak ve ardından piyasaya sunulacak.

Kovanlar gözden geçirildi, petek bakımı yapıldı. 2 bin 300 rakımlı Anzer Yaylası, 40’ı endemik 400’e yakın çiçek sayesinde eşsiz Anzer balının yapımına katkı sağlıyor.

200 arıcı 3 bin kovanla bal üretimi yapacak

Anzer Ballıköy Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Muzaffer Deniz, ”Buraya gelip kovanlara, ballıklara ikinci kata kat veriyoruz. Yani kat dediğimiz çerçeveleri koyuyoruz burada. Arı bu çerçeveleri yeniden örerek yeni sezonda Anzer balının üretimini yapıyor” diye konuştu.

200’ü aşkın Rizeli arıcı 3 bin civarında kovanla Anzer Yaylası’ndaki yerini aldı.
Bölge arıcıları, Anzer balının coğrafi işaret belgesi almasıyla balının kalitesinin de güvenceye alındığını vurguluyor.

Muzaffer Deniz, “Tarım Bakanlığı tarafından bu balların dolumu yapılıyordu ancak şimdi ise bunun akabinde bir de coğrafi işaret logosu vurularak yeni sezon için bal satışlarımız başlayacaktır” dedi.
Anzer balının hasadı her yıl olduğu gibi ağustos ayı içinde yapılacak, bu yılki rekolte beklentisi ise bin 500 kilo.

Geçen yıl Ağustos’un ilk haftasında Anzer yaylasında bal sağımı yapılmıştı

1948 ile 1952 yılları arasında, ingiliz bilim adamları ikizdereʹden at kiralayarak, anzerʹe gelip çiçek florası, ve anzer  balının poleni üzerinde çalışmışlar yapmışlardır. Bilim adamlarının dikkatini çeken köyümüz sonrasında 1959 ile 1966 yıllarında Alman bilim adamları, anzer balının özelliğini ve çiçek florasını araştırma yapmışlardır. 7 yıl suren bu çalışma dönemin muhtarından arıcılıkla uğraşan büyüklerimizden bilgileri aldık. Bölgede, bitki yapısının incelenmesi ve tespitlerinden  sonra balımız, dünyaca üne kavuşmuştur.  Bugün anzer bölgesinde 300 den fazla çiçek  yetişmektedir.

Kaynak: TRT Haber

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş