Sığla Yağı Nedir? Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

  Sığla Yağı Nedir? Sığla yağı, sığla ağacının gövdesinden sızan bir reçinedir. Yapışkan ve vernik gibi ağır kokulu tahin renginde açık kahverengi kıvamlı bir üründür. Cilde bulaştığında sadece alkolle (kolonya,aseton..

Sığla Yağı Nedir? Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?
Son Güncelleme: Whatsapp

 

Sığla Yağı Nedir?
Sığla yağı, sığla ağacının gövdesinden sızan bir reçinedir. Yapışkan ve vernik gibi ağır kokulu tahin renginde açık kahverengi kıvamlı bir üründür. Cilde bulaştığında sadece alkolle (kolonya,aseton vb.) çıkar.

Sığla Yağı Nerede Yetişir?
Türkiye’de özellikle Marmaris, Fethiye, Köyceğiz bölgelerinde yetişir. Bunun sebebi aslında tüm Anadolu’da yetişmesine rağmen buzul çağından sonra Menteşe Dağı’nın güney eteklerinde koruma altına alınmış bu bölge de de ılıman bir iklim hakim olduğu için sadece bu gölgede kalmıştır. Dünya da Çin’de ve Amerika’nın bazı bölgelerinde yetişmektedir. Ama büyük ölçeklerde üretim Muğla’nın Marmaris bölgesinde olmaktadır.

Yazımız sizlerden gelen yorumlar ve sorular doğrultusunda sürekli güncellenerek zenginleşmektedir. Videomuzu izledikten sonra yazımıza sonuna kadar göz atmanızda fayda var

 

Sığla Ağacı Tarihçesi
Sığla ağacının tarihçesine değinecek olursak mısırlar döneminde mumyalama amaçlı kullanılmıştır. Hipokrat döneminde mide ülseri ve cilt yaraları için kullanıldığı görülmüştür. Ayrıca Osmanlı döneminde Neşah Sultan tarafından yine bu bölgede üretim sağlanarak Mısır’a ihracatı gerçekleştirilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti dönemindeyse Orman Genel Müdürlüğü tarafından üretimi gerçekleşmektedir.

Sığla Yağı Nasıl Üretilir?
Özellikle bu konuda yetenekli, bilgili köylüler tarafından ve orman işçileri tarafından üretimi gerçekleşmektedir. Sığla ağacının gövdesinden sızan reçine toplandıktan sonra kaynatılma işlemine ve sonrasında preslenme işlemine tabi olarak satışa sunulmaktadır.

Sığla Ağacı Ürünleri Nerelerde Kullanılır?
Kozmetik sanayide, ilaç sanayisinde, sabun sanayisinde yoğunlukla kullanılır. Özellikle Avrupa Birliği ülkelerinde çok talep görmektedir. Türkiye’de Orman Genel Müdürlüğünün açtığı ihalelerde genelde Avrupa Birliğinden ülkeler katılmakta ve ürünün büyük kısmını almaktadırlar.

Sığla Yağının Faydaları Nelerdir?
Aynı zamanda Türkiye’de geleneksel tedavi amaçlı kullanılmaktadır. Özellikle,

Mide Ülseri
Bağırsak Yaraları
Sindirim Rahatsızlığı
Cilt Yaraları (Egzema)
Gastrit
Solunum Yolu Hastalıkları
gibi hastalıkları çeken herkes için iyileştirici etkisi vardır. Genellikle cilt yaraları egzema da yoğunlukla kullanılır. Mide ülseri ve gastritte de çok yoğun miktarda alındığı zaman tamamen iyileştiği görülmektedir. Ayrıca henüz taze olan ciddi yaraları iz bırakmadan iyileştirir.
Sedef hastalığı yaralarını iyileştirir.(sedef hastalığını geçirmez.)

Sığla Yağının Kokusu Nasıldır?
Tahine benzer rengi olan, ağır kokulu, kendine özel has aroması olan, kıvamlı yapışkan bir malzemedir. Ağaçtan elde edilen akmalarda mevcuttur. Bu da solunum yolu rahatsızlığında genelde kullanılmaktadır.

Sığla Yağı Nasıl Kullanılır?
Aç karna kullanılması tavsiye edilen bir üründür. Özellikle balla karıştırılarak kullanılmasını tavsiye ediyoruz. Bunun dışında günlük ağacının kabuğu vardır. Bu kabuk dini törenlerde tütsü olarak kullanılır. Marmaris sığla ağacından elde edilen mucizevi bir üründür.

Sadece sığla yağı aldıysanız evdeki mevcut bir balla karıştırarak yemenizi tavsiye ederiz.
Ölçüsü: 1 sığla yağı 3 bal olacak şekildedir. Ballı Karışım (600 gr çam balı + 200 gr sığla yağı)

Kullanışı: Sabah uyanınca, 1 çorba kaşığı, aç karnına kullanılır. Kullanıldıktan sonra en az 15 dk herhangi bir gıda tüketilmemesi etkisini arttırır. Ciddi durumlarda hem sabah hem akşam yatmadan önce son gıda tüketiminden 2 saat sonra (midenin boş olması etkiyi arttırdığı için) 1 çorba kaşığı daha alınabilir.

Sadece sığla yağı kullanacaksanız dişlerinize temas ettirmeden dil üzerinde kaydırarak yutabilirsiniz yada eczanelerde satılan boş kapsüllere veya yumuşak kağıt içine koyarak yutabilirsiniz.

Bazı müşterilerimiz için özel istek üzerine leblebiyi öğütüp toz haline getiriyoruz ve sığla yağı ile harmanlayıp yutulacak boyutta toplar haline getiriyoruz. Bunun için ilave 10 TL bedel almaktayız.

Balcı Gökmen olarak tavsiyemiz ballı karışım olarak kullanılmasıdır. Hem daha kolay yutulur. Hemde reflünün yemek borusuna verdiği zararı hafifletir.

Bu makalemizde bize ilettiğiniz aşağıdaki sorulara cevap bulmanıza yardımcı olmaya çalıştık. Video ile de desteklemeye çalıştık. Diğer sorularınızı ve merak ettiklerinizi yorum kısmından bizlere iletebilirsiniz.

Bize bu konuda en çok gelen sorular;

Sığla Yağı Nedir? Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?
Nerede bulunur, nerede satılır, nereden alınır?
Neye iyi gelir, neye yarar, niçin kullanılır?

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.