Vaka Sayılarının patladığı Rize’de Vali Çeber Aşı konusunda önemli Mesajlar verdi

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları sonrasında son günlerde nüfus yoğunluğu oranı bakılmadan Türkiye’de ilk sıraya yerleşen Rize’de vaka sayıları ve aşı konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Vali Çeber, Rize’nin nüfusunun iki..

Vaka Sayılarının patladığı Rize’de Vali Çeber Aşı konusunda önemli Mesajlar verdi
Son Güncelleme: Whatsapp

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları sonrasında son günlerde nüfus yoğunluğu oranı bakılmadan Türkiye’de ilk sıraya yerleşen Rize’de vaka sayıları ve aşı konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Vali Çeber, Rize’nin nüfusunun iki katına çıktığını özellikle Turizm mevsimi dolayısı ile Rize’de büyük bir yoğunluk yaşandığını ve vaka sayılarını birçoğunun bu sebebiyle arttığını dile getirerek önümüzdeki günlerde Rize normal nüfusuna döndüğünde vaka sayıları hızla azalarak eski konuma gelecektir

Vaka sayısına rağmen aşı konusunda Rize’nin mavi listede yer aldığını ve yüzde 78’leri bulduğunun altını çizen Çeber ; Aşılama noktasında yüzde 78’leri bulduk. Bu önemli bir oran. Özellikle son 20-25 gündür ortalama yedi bin civarı aşı yapıyoruz. Bir yerde 10-15 kişi bir araya gelip biz şurada şu gün aşılanmak istiyoruz dediğinde biz sağlık ekiplerimizi oraya gönderiyoruz.

Muhtarlarımıza diyoruz ki köy meydanında aşı olmak isteyenleri toplayın, size aşı ekibimizi gönderelim aşılayalım. Bu hassasiyetle ilgili dün yaşadığım bana gelen mesajı size göstereyim. Bir vatandaşımız telefondan mesaj atarak bana ulaşıyor. Annesi Covid entübe duruma girmek üzere. Trabzon’da yer bulunamadığı için Rize anlamında destek istiyor. Mesajda, ‘Utanıyorum. Söylerken bile yüzüm kızarıyor. Biz annemin aşısını ihmal ettik işte neticesi de bu’ diyor.

Vali Çeber Lütfen aşımızı ihmal etmeyelim. Bu konudaki en önemli silahımız. Biz Rize olarak bu silahı kuşandık. Aklınıza aşı oranı yüzde 77, vaka niye bu kadar yüksek diye gelebilir. Hastanelerimizde kaybettiklerimizin yüzde 90’ı ikinci doz aşısını olmayan vatandaşlarımız. Dolayısıyla ben aşıya ilgi gösteren tüm Rizeli hemşerilerime canı gönülden teşekkür ediyorum. Bu süreci devam ettirmemiz gerekiyor. Yakında okullarımızı açacağız. Her türlü hazırlığımız tamam. Aşıyla beraber tedbiri elden bırakmayacağız.”

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş