1500 KİŞİYE İŞ İSTİHDAMI SAĞLANIYOR, EFSANE KAYMAKAM ALPER BALCI BAŞARILI ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

KAYMAKAM İLÇESİNDE 1500 KİŞİYE İŞ İSTİHDAMI SAĞLANIYOR EFSANE KAYMAKAM ALPER BALCI BAŞARILI ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR İSMET KÖSOĞLU DİYADİN- İkizdere eski Kaymakamlarından bugünkü Ağrı-Diyadin Kaymakamı ve Belediye Başkanı Alper Balcı başarılı..

1500 KİŞİYE İŞ İSTİHDAMI SAĞLANIYOR, EFSANE KAYMAKAM ALPER BALCI BAŞARILI ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR
Son Güncelleme: Whatsapp

KAYMAKAM İLÇESİNDE 1500 KİŞİYE İŞ İSTİHDAMI SAĞLANIYOR
EFSANE KAYMAKAM ALPER BALCI BAŞARILI ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

İSMET KÖSOĞLU
DİYADİN- İkizdere eski Kaymakamlarından bugünkü Ağrı-Diyadin Kaymakamı ve Belediye Başkanı Alper Balcı başarılı çalışmalarıyla halkın sevgisini kazandı.

Kaymakam ve Belediye Başkanı Alper Balcı’nın gayretleriyle açılan Tekstil Atölyesi, Diyadin’de tam faaliyete geçtiğinde 1500 kişiye iş istihdamı sağlayacak.

Kaymakam ve Belediye Başkan Alper Balcı konu hakkında yaptığı açıklamada’’ Diyadin’ deki vatandaşlarımızın işsizlik sorununa çözüm sağlamak Diyadin’ de bölgeye büyük değer katacak ve iş istihdamı için önemli bir değere sahip olma yolunda açılan NYT Tekstil firması, İbrahim Çeçen Üniversitesi ile beraber projesi yapılarak ve İŞKUR iş birliği ile faaliyetini sürdürmektedir.

Tekstil işletmesinde daha önce herhangi bir tekstil firmasında çalışmamış ya da tekstil üzerine hiçbir bilgisi olmayan elamanların, 7,5 aylık eğitim süresince eğitilerek vasıflı birer eleman haline getirilmesi amaçlanmaktadır.

Bu 7,5 aylık süreçte kursiyerlere aylık ortalama 1.800 TL verilmekte olup, usta öğreticilere 5.000 TL veriliyor. Şu anda toplamda 4 usta eğitici ve 86 Diyadin’ li vatandaşımız çalışmaktadır.

Çalışanlara ara molalarda çay, simit ve poğaça ikramı verilmekte olup öğlen molasında çalışanların kendi menülerini belirlediği yemek ikramı yapılmaktadır. Eğitim süreci bitiminde elemanlar istihdam edilip en az asgari ücret alacaklardır. Bütün sosyal haklar ve senelik izin ile birlikte Avrupa Birliği standartlarında çalışma ortamı sağlanacaktır.

İleriki süreçte; Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sn. Mustafa Varank, Valimiz Dr. Osman Varol ve bütün devlet yetkililerinin destekleri ile 1500 kişi kapasiteli fabrikanın kurulumu yapılarak Diyadin’ de işsizlik sorununun çözümlenmesini hedefliyoruz’’ dedi.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş