2022 Engelli Maaşı Ne Kadar? Engelli Aylığı Başvuru Şartları Nelerdir?

Engelli maaşı almak için bazı koşulları karışlamak gerekmektedir. Bunların başında muhtaç, kimsesiz ve engelli olması geliyor. Şartları karşılayan kişiler ikametgâhının bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına giderek başvuruda..

2022 Engelli Maaşı Ne Kadar? Engelli Aylığı Başvuru Şartları Nelerdir?
Son Güncelleme: Whatsapp

Engelli maaşı almak için bazı koşulları karışlamak gerekmektedir. Bunların başında muhtaç, kimsesiz ve engelli olması geliyor. Şartları karşılayan kişiler ikametgâhının bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına giderek başvuruda bulunabilirler. 

Engelli Maaşı 2022 

Yeni asgari ücretle yüzde 40-69 oranlarında engelliliği bulunanlar için engelli aylığı 1124 lira, yüzde 70 ve üzerinde engellilik oranı olanlar için ise engelli aylığı 1687 lira, engelli yakını aylığı da 1124 lira olarak belirlendi. 

Engelli Maaşı Şartları 

Devlet desteklerinden biri de engelli maaşı. Yüzde 40 ila 69 arası engeli olanlar ile yüzde 70 ve üzeri engeli olanlara göre destek tutarı değişiyor. 18 yaş üstü engelli kişiler ile bu kişilerin vasi veya vekilleri bu yardımı alabiliyor. Şartlar arasında şu koşullar yer alıyor; 

Nafaka almıyor olmak, hiçbir gelire sahip olmamak, sosyal güvenlik kurumuna bağlı olmamak gerekiyor. Hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelirin asgari ücretin aylık net tutarının üçte birinden az olmaması şartı da aranıyor. 

Engelli Aylığı Ne Kadar Oldu? 

Yüzde 40-69 oranlarında engelliliği bulunanlar için engelli aylığı 1124 lira, yüzde 70 ve üzerinde engellilik oranı olanlar için ise engelli aylığı 1687 lira oldu. 

Engelli Aylığı Hesaplara Ne Zaman Yatıyor? 

Doğum tarihinin son rakamı 0 – 5 olan kişilere her ayın 5. günü Doğum tarihinin son rakamı 1 – 6 olan kişilere her ayın 6. günü Doğum tarihinin son rakamı 2 – 7 olan kişilere her ayın 7. günü Doğum tarihinin son rakamı 3 – 8 olan kişilere her ayın 8. günü Doğum tarihinin son rakamı 4 – 9 olan kişilere her ayın 9. günü yatıyor. 

 

 

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş