2500-3000 TL EMEKLİ MAAŞ ALAN BİR AİLE BU PARAYLA NE YAPSIN !

Dün, tanımadığım kalabalık bir emekli gurubunun sohbet ettiği yere yakın bir yerde oturup konuşmalarını dinlemek istedim. Hararetli hararetli konuşuyorlardı. Hemen hepsinin şikayeti de aldıkları emekli maaşlarının hiçbir şeye yetmediği yönündeydi…

2500-3000 TL EMEKLİ MAAŞ ALAN BİR AİLE BU PARAYLA NE YAPSIN !
Son Güncelleme: Whatsapp

Dün, tanımadığım kalabalık bir emekli gurubunun sohbet ettiği yere yakın bir yerde oturup konuşmalarını dinlemek istedim. Hararetli hararetli konuşuyorlardı. Hemen hepsinin şikayeti de aldıkları emekli maaşlarının hiçbir şeye yetmediği yönündeydi. 2500-3000 TL gibi rakamlardan bahsettiklerine göre aldıkları emekli aylıkları bu civarda.
Muhtemeldir ki, oldukça yaşlı bu gurubun -varsa-eşleri de emekli değildir. Zira, o yıllarda çalışan kadın sayısının az olduğu bir gerçek.
Bu emekliler konuşmalarında aldıkları aylık ücretler üzerinden iktidara ağır eleştirilerde bulunuyorlardı. Emeklilerin iktidara nasıl olur da oy verebildiklerini sorguluyor, adeta burunlarından soluyorlardı.
Belli ki bu kişiler her emeklinin bu miktarda aylık aldığını sanıyor, bu düşünceyle akıl yürütüyorlardı.
Oysa, durum hiç de öyle değil. Belirttikleri rakamların 3-4 katı düzeyinde emekli aylığı alan var. Aylıkları yüksek olanların elbet bu derece feryatları mümkün değil. Onların da herkes gibi hayat pahalılığından şikayet ettikleri de bir başka gerçek.
Allah İçin sormak istiyorum; 2500-3000 TL emekli aylığı alan iki ihtiyarlı bir aile bu parayla ne yapabilir? Hele bu insanlar bir de kirada oturuyorsa!
Bu insanların içinde bulundukları durumunu anlamak için hesaba, kitaba gerek var mı?
Asgari ücretin altında emekli aylığı vermek neyle izah edilebilir?
İktidar, yaptığı hizmetleri anlatarak bu durumdaki insanlardan destek bekliyorsa yanılıyor.!
Allah indinde de, yıllarca çalışmış bu insanları yaşlılık dönemlerinde bu derece mağdur etmek hiç doğru değil.
İktidarın işsizlik, düşük emekli maaşları gibi iki önemli ana sorunu çözmesi gerek. Bu enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında insanlar hiç olmazsa yaşamlarını sürdürebilecekleri ücrete sahip olabilmeliler.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş