Aktuel 53

Ayder Kar Festivalinden Renkli Görüntüler…

Ayder Kar Festivalinden Renkli Görüntüler…
29 views
28 Ocak 2023 - 19:31
Bu yıl 15’incisi düzenlenen Ayder Kar Festivali renkli görüntülere sahne oldu..
Vali Kemal Çeber, gazetecilere yaptığı açıklamada Ayder yaylasının ülkemizin en önemli turizm  destinasyonlarında biri  olduğunu belirterek, “ Bu yıl Kar Festivali’nin  15’incisini düzenliyoruz. Biz, kar olmadan kar festivali nasıl yapılır onu gösteriyoruz. Bol kar olsa festivalini herkes yapar ama kar yokken festivali sadece Rizeliler yapar. Tulum ve kemençe başlayınca eğlenmemizi, doğanın tadını çıkarmamızı karsızlık da etkilemez
Burada ülkemizin tek kırsal dönüşüm projesi uygulanıyor. 1-2 yıl içinde burayı çok farklı göreceğiz. Ülkenin en önemli destinasyonlarından birisi burası. Rize’de 200 civarındaki yaylayı da turizme adapte etmeye çalışacağız.” diye konuştu.
Çeber, her yıl festivalin bir öncekinden keyifli geçtiğini belirterek, “Bu sene kar biraz az ama onun alternatiflerini hazırladık.” ifadesini kullandı.
Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu da Ayder’in, Karadeniz’in incisi olduğunun altını çizerek, “Burada kış festivali düzenliyoruz. Gerçekten insanların bu tür etkinliklere ihtiyacı var. Dinlenmeye ve eğlenmeye ihtiyaçları var.” dedi.
Çamlıhemşin Kaymakamlığı ile Belediye Başkanlığınca düzenlenen festivalde, bölgede az kar olmasına rağmen renkli görüntüler ortaya çıktı.
Yaylada yeterli kar olmayınca Galerdüzü mevkisinden kamyonlarla taşınan karla, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Araştırma Görevlisi Naci Edi ve 6 öğrencisinin yaptığı Zil Kale, ev ve kemer köprü gibi yöre mimarisinin tasvir edildiği heykeller ilgi gördü.
Görevliler, milli park girişinden itibaren trafik sorunu yaşanmaması için bölgeye özel araçla geçilmesine izin vermedi. Araçlarını park eden misafirler, minibüslerle yaylaya ulaştı. Bazı vatandaşlar ise festival alanına kadar yürümeyi tercih etti.
Bazı katılımcılar yağmura rağmen mangal yaptı, horon oynadı, naylonla az miktardaki karda kaymaya çalıştı. Festivalde, kadınlar ve erkekler kategorisinde kar üstünde halat çekme yarışı da yapıldı.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-
KÖŞE YAZARLARI

Sitemiz İHA Üyesidir.