YSK’ye sunulan Cumhur İttifakı protokolünün detayları yayımlandı

YSK’ye 24 Mart’ta sunulan Cumhur İttifakı’nın protokolünde, “Bu seçime girerken önceliğimiz depremin yaralarını sarmak, yeniden imar ve ihya sürecini tamamlamaktır.” ifadeleri kullanıldı. Metinde, iç ve dış tehditlere dikkat çekildi. “CUMHUR..

YSK’ye sunulan Cumhur İttifakı protokolünün detayları yayımlandı
Son Güncelleme: Whatsapp

YSK’ye 24 Mart’ta sunulan Cumhur İttifakı’nın protokolünde, “Bu seçime girerken önceliğimiz depremin yaralarını sarmak, yeniden imar ve ihya sürecini tamamlamaktır.” ifadeleri kullanıldı. Metinde, iç ve dış tehditlere dikkat çekildi.

Protokolde, Anayasa’nın 116. maddesine göre Cumhurbaşkanınca yenilenen ve 14 Mayıs 2023’te gerçekleştirilecek 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimine, 2839 sayılı Milletvekili Seçimi Kanununun 12/A maddesi ve bu protokol uyarınca Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Büyük Birlik Partisi (BBP) ve Yeniden Refah Partisinin (Yeniden Refah) “Cumhur İttifakı” ismi altında ittifak oluşturarak katılmaya karar verdikleri belirtildi.

AK Parti, MHP, BBP ve Yeniden Refah’ın hükmü şahsiyetlerini muhafaza ederek “Cumhur İttifakı”nın içinde ayrı siyasi partiler olarak seçimlere gireceği ve 2839 sayılı Kanun’un öngördüğü çerçevede ayrı ayrı aday listeleri verecekleri kaydedilen protokolde, “Cumhur İttifakı”nın 14 Mayıs 2023’te yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimindeki ortak adayının, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğu ifade edildi.
Protokolün ekinde “Cumhur İttifakı”nın kuruluşu, ilke ve vizyonunu içeren metin de yer aldı.

“YERLİ VE MİLLİ BİR DURUŞUN DOĞLA BİR SONUCU OLARAK ORTAYA ÇIKTI”
“Cumhur İttifakı”nın 15 Temmuz 2016’da FETÖ’nün teşebbüs ettiği hain darbe ve işgal hareketi sonrasında Türkiye’nin maruz kaldığı saldırılara karşı yerli ve milli bir duruşun doğal bir sonucu olarak ortaya çıktığına işaret edilen metinde, 15 Temmuz 2016 tarihinin ülke için her bakımdan dönüm noktası ve yeni bir başlangıç olduğu aktarıldı.

Yenikapı’da 7 Ağustos 2016’da ortaya çıkan “milli mutabakat”ın, 16 Nisan 2017’deki halk oylamasında milletin iradesiyle kabul edilen hükümet sistemi değişikliğiyle perçinlenerek “milli şuur”a dönüştüğü bildirilen metinde, 24 Haziran 2018 seçimleri öncesinde kurulan “Cumhur İttifakı” ile de milli bekayı esas alan “ahlaki ve siyasi uzlaşma” ile somutlaştığı kaydedildi.

Metinde, 24 Haziran 2018 seçiminin, “Cumhur İttifakı”nın zaferiyle sonuçlandığı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 9 Temmuz 2018’de TBMM’de yemin etmesiyle fiilen ve hukuken Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi döneminin başladığı anımsatıldı.

“Cumhur İttifakı” birlikteliğinde TBMM’nin 27. Döneminde ülkeye ve millete önemli hizmetler yapıldığı, küresel ölçekte yaşanan sıkıntılara, çevre ülkelerdeki ateş çemberine rağmen Türkiye’nin birçok bakımdan pozitif yönlü ayrışan ülkelerden biri olduğu aktarılan metinde, “Cumhur İttifakı” birlikteliğinde yılların beklentisi olan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifinin ibadete açılması, Karabağ’ın Ermenistan işgalinden kurtarılması, Kıbrıs’ta kapalı Maraş’ın açılması gibi tarihi nitelikli adımların atıldığı belirtildi.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş