2022-YKS yerleştirme sonuçları açıklandı

2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları ÖSYM‘nin “https://sonuc.osym.gov.tr” adresinde açıklandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nden (ÖSYM) yapılan açıklamada, 2022- YKS sonuçlarına göre adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2022-YKS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemlerinin..

2022-YKS yerleştirme sonuçları açıklandı
Son Güncelleme: Whatsapp

2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları ÖSYM‘nin “https://sonuc.osym.gov.tr” adresinde açıklandı.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nden (ÖSYM) yapılan açıklamada, 2022- YKS sonuçlarına göre adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2022-YKS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemlerinin tamamlandığı duyuruldu.
Tercih yapan adayların, yerleştirme sonuçlarını TC. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebileceği belirtildi.

Üniversite eğitimi alma hayaliyle sınava katılan ve ardından puanlarına uygun yerleştirme listelerini hazırlayan adayların gözü artık resmen YKS tercih sonuçları sorgulama ekranına çevrilmişti. ÖSYM sonuç tarihi vermezken üniversite kayıtlarının gerçekleşeceği tarihi duyurmuş ve 22 Ağustos tarihini işaret etmişti. Bu tarihe kısa süre kala YKS tercih sonuçları erişime açıldı. Peki, 2022 YKS tercih sonuçları nasıl öğrenilir? İşte sorgulama ekranı ve detaylar…

SON DAKİKA: 2022 YKS TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI!

Binlerce adayın gözü son dakika açıklamasındaydı. Beklenen 2022 YKS tercih sonuçları açıklaması bugün sabah saatlerinde ÖSYM’den geldi. Böylece binlerce aday, üniversite eğitimi alacakları okulları öğrenmiş oldu. Sonuçlar; sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden TC kimlik numarası ve şifre ile sorgulanabiliyor.

2022 YKS TERCİH SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

YKS EK TERCİH TARİHLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

KYK BURS/YURT BAŞVURULARI İÇİN TIKLAYINIZ

YORUMLAR (1)

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş