RTEÜ Su Ürünleri Fakültesi,Balık Hastalıklarının Önlenmesine Katkıda Bulunuyor

RTEÜ Su Ürünleri Fakültesi Balık Hastalıklarının Önlenmesine Katkıda Bulunuyor RTEÜ Su Ürünleri Fakültesi Hastalıklar Ana Bilim Dalı, Karadeniz Bölgesi’nde balık hastalıklarının önlenmesine katkıda bulunuyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Su..

RTEÜ Su Ürünleri Fakültesi,Balık Hastalıklarının Önlenmesine Katkıda Bulunuyor
Son Güncelleme: Whatsapp

RTEÜ Su Ürünleri Fakültesi Balık Hastalıklarının Önlenmesine Katkıda Bulunuyor

RTEÜ Su Ürünleri Fakültesi Hastalıklar Ana Bilim Dalı, Karadeniz Bölgesi’nde balık hastalıklarının önlenmesine katkıda bulunuyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Su Ürünleri Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Şevki Kayış, bütün canlıların üretim süreçlerinde olduğu gibi su ürünleri yetiştiriciliğinde de önemli sorunlardan birinin hastalıklar ile mücadele olduğunu söyledi.

Yoğun üretim süreçlerinde balık hastalıkları nedeniyle ciddi kayıpların yaşandığını ifade eden Prof. Dr. Kayış, “Bu kayıpların önlenmesi için balık hastalıklarının önlenmesi, daha sonrası için ise doğru teşhis ve tedavi çok önemlidir. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Hastalıklar Ana Bilim Dalı olarak, 20 yılı aşkın bir zamandır bölgemize balık hastalıkları alanında ciddi katkı sunmaktayız.

Özellikle alabalık yetiştiriciliği yapılan işletmelerde bakteriyel ve paraziter hastalıkların teşhis ve tedavisi konusunda işletmelere destek oluyoruz. Sadece bölgemize değil komşu ülke olan Gürcistan’a da bu konuda danışmanlık hizmeti vermekteyiz.” dedi.

Su ürünleri yetiştiricilerinin fakültemize hastalıklar konusunda yaptıkları resmi başvuruların kısa süre içerisinde değerlendirilip raporlandığını ve tedavi sürecinin nasıl olacağı ile ilgili detaylı bilgi verildiğini belirten Prof. Dr. Kayış, “Fakültemizde konu ile ilgili 2 profesör, 1 doktor öğretim üyesi ve 2 araştırma görevlisi donanımlı laboratuvar desteği ile bu hizmeti sunmaktadır.

Asli görevimiz olan akademik çalışmalar ve eğitim faaliyetleri ile yeni araştırmacıların yetişmesine ve sorunların çözümüne katkı sunmaktayız. Balık patojenlerinin tanımlamaları, bu patojenlerin antimikrobiyal direnç durumları, balıklarda korunma amaçlı aşı uygulamalarının nasıl ve ne zaman yapılması gerektiği gibi konularda bilgilendirme hizmeti vermekteyiz.” diye konuştu.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş