RTEÜ’de, Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi açıldı

Bilimsel araştırmaların insanlık için önemini vurgulamak istiyorum. Tıp ve biyoloji alanındaki bilimsel araştırmaların birçoğu, insanlarda görülen hastalıkların temel mekanizmalarını anlamak, yeni tedavi yöntemleri geliştirmek ve daha iyi tedaviler bulmak amacıyla..

RTEÜ’de, Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi açıldı
Son Güncelleme: Whatsapp

Bilimsel araştırmaların insanlık için önemini vurgulamak istiyorum. Tıp ve biyoloji alanındaki bilimsel araştırmaların birçoğu, insanlarda görülen hastalıkların temel mekanizmalarını anlamak, yeni tedavi yöntemleri geliştirmek ve daha iyi tedaviler bulmak amacıyla yapılır. Bu araştırmaların birçoğu, hücresel düzeyde veya insan vücudu üzerinde yapılamayacak kadar karmaşık ve riskli olduğundan, hayvan modelleri üzerinde gerçekleştirilir. Bu nedenle, deneysel hayvan kullanımı bilimsel ve tıbbi gelişmeler için kaçınılmaz bir gereklilik olarak ortaya çıkmaktadır. Dolayısıyla deneysel hayvan ihtiyacı da giderek artmaktadır.

Deneysel hayvanların kullanılması, insan sağlığı için çok değerli bilgiler sağlayabilir. Örneğin, yeni bir ilacın etkileri öncelikle hayvan modelleri üzerinde test edilerek insanlarda oluşabilecek riskler minimize edilir. Ayrıca, genetik hastalıkların ve kanserin mekanizmalarının anlaşılması, hayvan modelleri üzerinde yapılan araştırmalar sayesinde mümkün olabilmektedir. Bu şekilde, bilim insanları, insanların yaşam kalitesini artırmak ve hastalıklarla mücadele etmek için gerekli olan bilgiyi elde edebilirler.

Bu amaca hizmet etmek için Üniversitemizde çok modern Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi inşa edildi. Merkezimiz, ulusal mevzuatlara göre dizayn edilmiş 2 katlı ve yaklaşık 1200 metrekare kapalı alana sahip bir yapıya sahiptir. Toplamda 185 sıçan, 89 fare-kobay, 6’lı 3 adet tavşan kafesi ve ayrıca immunsuprese veya steril hayvan modelleri için Bireysel Havalandırmalı Kafesler (IVC) sistemi bulunmaktadır. Bu sayede yaklaşık 2500 adet deney hayvanının aynı anda bulunabileceği üretim ve araştırma kapasitesine sahiptir.

Merkezimiz ayrıca 30 farklı deneysel çalışmanın aynı zaman içinde yapılmasına imkân sağlayacak yeterliliği ile diğer üniversitelerdeki araştırmacılara da hizmet verebilecek durumdadır. 7/24 otomatik iklimlendirme imkanının sağlandığı merkezde, deney sürecinde uygulanacak operasyon odaları, post op odaları ve yoğun bakım odaları da bulunmaktadır.

Tüm bu olanaklarla birlikte, merkezimizde kullanılacak deney hayvanlarının uluslararası standartlarda yetiştirilmesi, bakımı ve beslenmesi sağlanarak, ilgili birimlerle işbirliği yapılarak bilimsel araştırmaların teşvik edilmesi ve desteklenmesi hedeflenmektedir. Bu sayede, geleceğin bilimsel çalışmalarına katkı sağlayacak bir merkeze sahip olmanın gururunu yaşamaktayız.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş